De geschiedenis van Sushi

Sushi, zoals wij deze Japanse lekkernij kennen, bestaat nog niet zo heel lang. De oorspronkelijke sushi komt uit Zuid-Oost Azië en is al 2000 jaar oud. De rijst werd door de Aziaten gebruikt om vis langer houdbaar te maken. Vervolgens at men echter alleen de vis op en werd het rijst weggegooid.

In Japan kreeg sushi rond 1600 meer de vorm, zoals wij deze nu kennen. Alhoewel sushi veel verschillende ingrediënten kent, is rijst altijd het hoofd bestanddeel. De bekendste variant is de maki. Hierbij wordt de vis of groenten samen met de rijst in een vel nori (gedroogd zeewier) gerold. Ook de variant met een bolletje rijst en daar omheen gewikkeld een stukje vis of groente is in Nederland bekend. Deze variant wordt nigiri genoemd. Om sushi extra smaak te geven wordt het vaak gedoopt in sojasaus. Ook wasabi en gember worden regelmatig gecombineerd met de lekkernij.

Zoals u wellicht weet, is sushi bijzonder lekker. Daarnaast is het ook nog eens erg gezond! Door het gebruik van verse producten en de pure bereiding blijven veel goede voedingsstoffen bewaard.

Sushi bij Sushi Now And More

Bij Sushi Now and More willen wij ons onderscheiden met onze sushi gerechten ten opzichte van de vele sushi restaurants in Arnhem en omstreken.   Maar waarin onderscheiden wij ons?

  • De vers gevangen vis en heerlijke groten maken het eten bij ons restaurant tot een echte belevenis!
  • Wij willen u laten genieten van de lekkerste sushi. Dit is dan ook de reden dat wij met zorg onze producten uitkiezen en voor u en uw gasten bereiden;
  • Wij werken uitsluitend met de beste materialen en producten;
  • Alles wordt vers bereid door onze Japanse chefkoks, die niets de keuken uit laten gaan dan nadat het perfect op smaak is.

Door onze zorgvuldige en snelle service willen wij er alles aan doen om u met een voldaan en tevreden gevoel naar huis te kunnen laten gaan. Geniet u liever in uw eigen omgeving van onze lekkere gerechten? Geen enkel probleem. Maak een keuze uit ons goed gevulde menu, bestel bij ons restaurant, en wij brengen dit zo snel mogelijk bij u thuis of op elk ander gewenst adres.